llocs de fonts tipografiques

En aquest article, la dissenyadora i artista visual Silvia Ferpal (@silviaferpal2) comparteix els vostres llocs favorits per trobar fonts tipogràfiques de qualitat gratuïtes o de pagament. Guanyadora del Premi Nacional de Disseny d'Espanya a la categoria Jove i amb una dilatada experiència en empreses de disseny estratègic com Ogilvy&Mather i Designit, Silvia ha elaborat aquesta llista, que és una gran guia per millorar l'aspecte tipogràfic de les teves creacions.

Llocs de fonts tipogràfiques gratuïtes:

1. Google Fonts

Amb més de 1000 famílies de fonts disponibles a 135 idiomes, la biblioteca oberta i gratuïta de Google és una eina ideal per als dissenyadors web que busquen fonts de qualitat per a cadascun dels seus productes.

Seleccionades amb cura per l'equip de dissenyadors, enginyers i col·laboradors de Google, cada opció a Google Fonts proporciona informació sobre el dissenyador que la va crear, així com una vista prèvia per mida i estil.

2. Velvetyne

Fundada el 2010 pel blocaire, poeta i dissenyador tipogràfic Frank Adebiaye, Velvetyne va començar com el bloc de tipografia d'Adebiaye i ha esdevingut una comunitat oberta i gratuïta per a dissenyadors.

Des de llavors, el lloc web ha tingut la missió de crear i distribuir fonts de codi obert per acompanyar processos creatius que no necessàriament són part del mercat econòmic.

3. Open Foundry

Com les dues plataformes anteriors, Open Foundry és una biblioteca tipogràfica gratuïta que ofereix opcions de codi obert a milers d'usuaris. En la nova versió, a més de permetre la descàrrega de fonts de la col·lecció, oferirà noves integracions per a web i xarxes socials, buscant fomentar la col·laboració, el lliure accés i el coneixement tipogràfic.

Llocs de fonts tipogràfiques de pagament:

4. VJ Type

Amb seu a París i fundada per Violaine & Jérémy, dos dissenyadors amb un estudi creatiu, VJ Type ofereix al voltant d'11 tipografies, cadascuna amb els seus estils respectius. Cada font va ser acuradament dissenyada per un dissenyador tipogràfic, cosa que dóna com a resultat propostes úniques i amb estil.

5. Pangram Pangram

Fundada el 2015 per Mathieu Desjardins, Pangram Pangram ofereix més de 30 tipus de lletra, cadascun amb la seva pròpia variació d'estils, elaborats acuradament per experts. Totes les tipografies es poden provar de forma gratuïta i, en el moment de la compra, es pot triar entre diferents tipus de llicències i el nombre d'ordinadors que hi poden tenir accés.

6. Grilli Type

Fundada el 2009 per Noël Leu i Thierry Blancpain com una forma de col·laborar amb altres dissenyadors, Grilli Type ha esdevingut una plataforma que ofereix més de 13 tipus de lletra amb les seves respectives variants d'estil. Silvia destaca que la plataforma té una opció per veure cada família en un ecosistema digital perquè els dissenyadors puguin entendre com funciona la font.

Font: Domestika.org